Мазаіка на дамах па пр. Незалежнасці

Месца знаходжання

Мінская вобласць, г. Мінск, пр. Незалежнасці, 131, корп. 1 – мазаіка «Горад мастацтва», пр. Незалежнасці, 143, корп. 1 – мазаіка «Горад-будаўнік», пр. Незалежнасці, 155, корп. 1 – мазаіка «Горад навукі», вул. Каліноўскага, 82, корп. 2 – мазаіка «Горад-воін»

1978 - 1979

Апісанне

Мазаікі на тэмы воінскай славы, росквіту навукі і мастацтва выкачаны на торцовых сценах жылых дамоў, арыентаваных на проспект Незалежнасці.

Мазаіко «Город навукі» на торцовой сцяне жылого дома № 155, корп. 1. Асноўным кампазіцыйным і сэнсавым центрам з'яўляецца фігура Маці, якая навучае сына. У крузе выява лётчыка-касманаўта. У надцокальным крузе дадзены паясны партрэт Ф. Скарыны, вышэй - фігура, якая нагадвае анолітычныя малюнкі Леонарда до Вінчы. Побач з сімволічным гербам Мінска выявы вучоных з атрыбутамі працы. Усе выявы размешчаны сіметрычна, упісаны ў авалы і кругі, аддзелены паўкружжамі вясёлак.