Мікалаеўская царква

Рэтраспектыўна-рускі

Апісанне

Архітэктар храма ў Іказні А.Шпакоўскі. Царква - помнік архітэктуры рэтраспектыўна-рускага стылю. Трох часткавая аб'ёмна-прасторавая кампазіцыя храма складаецца з прытвора-званіцы, малітоўнай залы і пяціграннай апсіды.

3 1960 года Віцебскі аблвыканкам прыняў рашэнне аб перадачы будынка царквы калгасу імя Чарняхоўскага пад зернесховішча. Старажытныя іконы, якія захоўваліся ў царкве, былі перададзены ў Віцебск, дзе захоўваюцца да гэтага часу. Храм паступова разбураўся.

Напрыканцы 80-х гадоў у будынку царквы планавалася размясціць філіял Браслаўскага гісторыка-краязнаўчага музея і ўжо распачалася падрыхтоўка. Аднак, у часы перабудовы храм вярнулі вернікам. 19 лістапада 1991 года адбылося адкрыццё і асвячэнне праваслаўнай царквы.