Пакроўская царква

Апісанне

Базілікальнага тыпу, трохнефавая, прамавугольная ў плане, з трохсценнай алтарнай прыбудовай і вежай-званіцай на галоўным фасадзе. Вежа трох'ярусная, чацверыковая, завершана цыбулепадобнай галоўкай на кароткім васьмерыку. Сцены царквы вертыкальна ашаляваны дошкамі з шырокімі нашчыльнікамі. Вокны прамавугольныя, размешчаны ў верхняй частцы сцен. Унутраная прастора царквы расчлянёна 3 парамі квадратных у сячэнні слупоў на 3 нефы. Цэнтральны ўдвая шырэйшы за бакавыя і перакрыты кілепадобным скляпеннем. Столі бакавых нефаў плоскія. У бакавых нефах вылучаны сакрысціі, па баках бабінца – 2 дапаможныя памяшканні, над уваходам – хоры. Перад царквой знаходзіцца драўляная двух'ярусная зрубна-каркасная званіца. Ніжні ярус квадратны ў плане, зрублены з брусоў, верхні – скразны: 4 стойкі падтрымліваюць каўпак даху.