Помнік У.І. Леніну

Брэсцкая вобласць, г. Пінск, пл. Леніна

Рэалізм

Апісанне

Асновай помніка служыць стылабат памерамі ў плане 44,6x14,4 метраў, абліцаваны паліраванымі гранітнымі плітамі з гранітнымі прыступкамі з чатырох бакоў. Верх стылабата выкладзены двухколернай тратуарнай пліткай. На стылабаце асіметрычна размешчаны двухузроўневы бетонны постамент памерамі ў плане 5,8x3,5 метра, абліцаваны гранітнымі паліравальмі плітамі шэрага колеру. На пастаменце ўстаноўлена бронзовая скульптура Леніна (Ульянава) Уладзіміра Ілліча ў поўны рост. Правадыр рэвалюцыі энергічна крочыць наперад. Правая рука з кепкай сагнутая каля грудзей, левая некалькі адкінутая назад. Паліто развіваецца ветрам. Усё гэта стварае рэвалюцыйна-рамантычны настрой. Сваімі памерамі і размяшчэннем на плошчы помнік выгадна дапаўняе яе архітэктурна - прасторавую кампазіцыю. Яго сілуэт на фоне зялёных елак жывапісна ажыўляе паўднёвы бок плошчы ад ракі Піны.