Селішча-1 жалезнага веку і перыяду ранняга сярэднявечча

Месца знаходжання

Брэсцкая вобласць, Брэсцкі раён, в. Дружба (Скорбічы), на левым беразе р. Лясная адразу за паўночным канцом вёскі, паміж апошнімі хатамі і безыменным каналам; абапал грунтавой дарогі, што ідзе з вёскі на поўнач да аўтадарогі Н134; 0,65 км на паўночны ўсход ад плаціны на р. Лясная

IV - II стагоддзі да н.э. - ІХ - Х стст.

Апісанне

Селішча жалезнага веку i перыяду ранняга сярэднявечча - размешчана каля в. Дружбы, на левым беразе р. Лясная адразу за паўночным канцом вёскі. Выцягнута з поўначы на поўдзень, памеры 140х100 м. Плошча помніка часткова занята полем, часткова прыватным агародам.

Адкрыла і даследавала ў 1966 г. І.П. Русанава, абследавала ў 1980, 1985 гг. Т.М. Каробушкіна. У 2014 г. малодшым навуковым супрацоўнікам аддзелу археалогіі першабытнага грамадства Інстытута гісторыі НАН Беларусі А.Ю. Ткачовым, былі праведзены палявыя працы па даследаванню помнікаў археалогіі Брэсцкага раёна.