Селішча перыяду ранняга жалезнага веку

Месца знаходжання

Брэсцкая вобласць, Лунінецкі раён, в. Кажан-Гарадок, 1,5 км на паўднёвы ўсход ад вёскі, на левым беразе р. Цна, урочышча Гарбарава Гара, у лесе

V ст. да н. э. - VIII ст. н. э.

Апісанне

Селішча перыяду ранняга жалезнага веку - за 1,5 км на паўднёвы ўсход ад вёскі, на левым беразе р. Цна, ва ўрочышчы Гарбарава Гара, у лесе. Знаходзіцца на пясчаным узвышэнні памерамі 300 х 600 м, выцягнутым з захаду на ўсход. У паўночнай частцы селішча знаходзіцца валападобны насып, вышыня якога 2,5-3 м, шырыня каля асновы - 5-6 м, даўжыня каля 600 м, выцягнуты па лініі захад - усход. Месцамі насып разбураны. Сёння па ўсёй плошчы помніка расце сасновы лес, на паверхні лясной дарогі сустракаюцца фрагменты ляпной керамікі і апрацаваны крэмень. Заханасць добрая.