Селішча перыяду ранняга жалезнага веку і стаянкі перыяду каменнага, бронзавага вякоў і сярэднявечча

Месца знаходжання

Гродзенская вобласць, г. Гродна, вул. Солы, на тэрыторыі вуліцы, 1 км на ўсход ад вуліцы, на паўночна-заходняй ускраіне вуліцы, 0,4 км ад паўднёвай ускраіны вуліцы, за 50–60 м на ўсход ад стаянкі-3, на месцы стаянкі-5

кан. 1-га тыс. да н.э. – 1-е тыс. н.э.

Апісанне

Селішча размешчана на тэрыторыі вёскі на левым высокім беразе р. Неман. Плошча помніка вызначаецца прыкладна і складае каля 1 га. Стаянка-1. Абследавалі ў 1958 г. Ф.Д. Гурэвіч, у 1973-75 гг. Я.Г. Звяруга. Культурны пласт 0,8 м. Выяўлены крамянёвыя адшчэакі, фрагменты штрыхаванай керамікі. Стаянка-2. На левым беразе р. Нёман, на краі тэрасы вышынёй 8,5 м над узроўнем ракі. Памеры 45х38 м. Стаянка-3 размешчана на адлегласці каля 350-400 метраў ад паўднёва-ўсходняга канца вёскі Солы. Плошча стаянкі каля 30x50 м. Стаянка-4 размешчана на адлегласці 50-60 м на ўсход ад стаянкі-3. Стаянка-5 размешчана на краі высокай левабярэжнай тэрасы Нёмана і займае плошчу 20x30 м.

Стаянка-1
Стаянка-1