Сядзіба

Неакласіцызм

Апісанне

Сядзіба ў в. Стралкава, 1909 г. Ансамбль сядзiбы мае рэгулярную планiроўку, уключае сядзiбны дом, свiран, браму, пад'язную алею. З'яўляецца помнiкам архiтэктуры неакласiцызму. Сядзібны дом уяўляе сабой аднапавярховы прамавугольны ў плане мураваны будынак на бутавым цокалі. Накрыты высокім вальмавым дахам з люкарнамі. Мае сіметрычную аб'ёмна-прасторавую кампазіцыю. Манументальнасць галоўнага ўвахода падкрэслена шырокім ганкам, які выкладзены з блокаў ружовага вапняку.

Характэрная рыса інтэр'еру - адкрытыя балечныя столі. Сцены прарэзаны шырокімі аконнымі праёмамі. Дваровы фасад з паўкруглым эркерам у цэнтры раскрапаваны шыроюмі лапаткамі. Плаліроўка будынка анфладная. У цэнтры знаходзіцца вестыбюль і вялікая зала. Дзе трупы бакавых памяшканняу маюць тарцовыя выхады. У інтэр'еры захаваўся кафляны камін.  Зараз аб'ект не выкарыстоўваецца.