Скарб культавых прадметаў (22 адзінкі)

Апісанне

Скарб складаецца з 22 адзінак прадметаў рэлігійнага культу і ўключае наступныя рэчы: пацір (1814 г.), пацір (малы) XIX ст., крыжнапрааполъны (1791 г.), крыжнапрастольны XIX ст„ звездзіца (1814а), тарэль XIX ст., кадзіла (ніэкняя частка) XIX ст., лэкыца (1809 г), ллкыца (1814 г), тарэль (1785 г), тарзль (1820 г.), дзіскас (1814 г), дзіскас (другая палова XIX ст.), тарэль (1814 г), коўшык (1868 г.), кадзіла верхняя частка (1868 г.), звездзіца (другая палова XIX ст.), коўшык (конец XVIII ст.), пацір (з дараносіцы) XIX ст., тарэль (другая палова XIX ст.), коўшык (XIX ап.), тарэль (XIX ст.). Болъшасць прадметаў выраблена ў ювелірных .майстэрнях Маскоўскай прабірнай акругі. Тэхніка выканання прад.метаў: ліццё, обнізь, гравіраванне, чарненне, прасечка, чаканка, цісненне, залачэнне. Тэматыка мастацкага аздаблення - рэ.лігійныя сюжэты.