Спаса-Увазнясенская царква

эклектыка

Апісанне

Спаса-Увазнясенская царква размешчана ў цэнтры горада і ўваходзіць у гарадскую забудову канца ХІХ ст. - пачатку ХХ ст. Пабудавана з бутавага каменю. Будынак царквы цэнтрычны, крыжападобны з падоўжанай за кошт невялікай апсіды алтарнай часткай. Апсіда трохгранная, перакрыта конхай. Цэнтральны аб'ём васьмігранны: чатыры грані шырокія і чатыры вузкія, утвораныя ў выніку зрэзаных вуглоў квадрата. Вуглы асноўнага аб'ёму вылучаны плоскімі лапаткамі, змураванымі з цэглы і патынкаванымі. Завершаны фасады прафіляваным карнізам з сухарыкамі. Цэнтральны аб'ём накрыты вальмавым шатровым дахам з чатырма люкарнамі. У інтэр'еры цэнтральная простора аддзелена ад астатніх аб'ёмаў шырокімі арачнымі праёмамі, алтарная частка мае круглаватую форму плана.

У 2011 - 2013 гг., 2016 г. у царкве вяліся рамонтныя работы. Адрамантаваны дах, заменены вокны і ўваходныя дзверы. Праведены рамонтныя работы з заменай купала і барабаны.

У лістападзе 2018 г. на галоўным фасадзе Спаса-Увазнясенскай царквы ў памяць аб Святым Уладзіміры Пастэрнацкім была ўстаноўлена і асвечана мемарыяльная дошка.

Пры храме працуе нядзельная школа.