Стаянка

Месца знаходжання

Магілёўская вобласць, Дрыбінскі раён, в. Асінаўка, 0,4 км на поўнач ад вёскі, на правым беразе р. Проня

каменны век

Апісанне

Стаянка каля в. Асінаўка Дрыбінскага раёна адносіцца да помнікаў эпохі каменнага веку. Яна размяшчалася на першай надпоймавай тэрасе правага берага р. Проня, каля старыцы, у 0,4 км на поўначы вёсцы, у полі.

Стаянка была адкрыта і абследавана ў 1985 г. В.Ф. Капыціным і В.Я. Кудрашовым.  На ўзаранай паверхні па даследваннях В.Ф. Капыціна былі знойдзены правільна аграненыя пласціны і адшчэпы. У цяперашні час стаянка знаходзіцца на тэрыторыі Міхееўскага сельскага Савета, культурны пласт якой не разворваецца.

Матэрыялы абследавання захоўваюцца ў гісторыка-краязнаўчым музеі УА “Магілёўскі дзяржаўны ўніверсітэт імя А.А.Куляшова".