Стаянка-2 перыяду неаліту

Месца знаходжання

Брэсцкая вобласць, Бярозаўскі раён, аграгарадок Спорава, 0,5 км на поўдзень – паўднёвы захад ад заходняй ускраіны аграгарадка, на паўночна-заходнім беразе воз. Спораўскае, на пясчаным узвышэнні памерамі 160 х 100 м, выцягнутым з паўночнага захаду на паўднёвы ўсход

4 - 3-е тыс. да н. э.

Апісанне

Стаянка Спорава-2 размешчана на выдзьмападобным узвышшы паўночна-усходняга берага воз. Спораўскае, ва ўрочышчы Пясочнве, на поўдзень ад вытоку Ясельды з возера. Даўжыня стаянкi каля 150 м, вышыня над узроўнем вады да 3 м, магутнасць культурнага слоя 0,5 м. Старажытнае паселішча адносіцца да 4 - 3-е тыс. да н.э.

Помнік быў выяўлены Я.Р. Раманавым ў 1910 г.

Падчас даследванняў былі выяўлены артэфакты эпохі неаліту - ранняга, сярэдняга і поздняга этапаў Нёманскай культуры, якія прадстаўлены прыладамі працы і адыходамі вытворчасці з крэменя, фрагментамі ляпного посуду.