Стаянка-2 перыяду неаліту, бронзавага веку

Месца знаходжання

Брэсцкая вобласць, Брэсцкі раён, в. Прыбарава, на правым беразе р. Заходні Буг на пясчаным пагорку (урочышча Плошча), 2,1 км на паўднёвы захад ад вясковай царквы, 1,5 км на паўднёвы захад ад хутара Прыбарава, што знаходзіцца паміж вёскамі Прыбарава і Селяхі, на заходняй ускраіне вялікага пясчанага ўзвышша

5 - 3-е тысячагоддзі да н.э.

Апісанне

Стаянка перыяду неаліту  размешчана каля в. Прыбарава, на правым беразе р. Заходні Буг ва ўрочышчы Гарынец, праз 2,4 км на паўночны захад ад вясковай царквы, праз 2,3 км на паўночны захад ад пераезда праз чыгунку. Узвышша, на якім месціцца помнік, мае памеры 300><170 м. Большая частка помніка парасла лесам. На ўсходняй і паўднёвай ускраінах узвышша маюцца пясчаныя раздувы, паўднёвая частка помніка пашкоджана  пясчанымі кар’ерамі.