Стаянка каменнага - бронзавага вякоў, селішча жалезнага веку Аравічы-2

Месца знаходжання

Гомельская вобласць, Хойніцкі раён, в. Аравічы, 0,26 км на захад ад былой вёскі, 7,3 км на паўночны захад ад былой пераправы Краснаселле – Даўляды, на тэрасным астанцы паміж старыцамі левага берага р. Прыпяць

ХІІ тыс. да н.э. - III ст. н.э.

Апісанне

Помнік знайшоў У. Ф. Ісаенка ў 1961 г., наведваў яго ў 1962 і 1972 гг., звесткі аб ім уключыў у справаздачу за 1976 г. Даў апісанне стаянкі і селішча, згодна якому сляды стаянак позняга неаліту – ранняй бронзы і селішча ранняга жалезнага веку ёсць праз 0,8/1-1,5 км на паўднёвы захад / 2 км на захад ад вёскі ў раздувах невялікіх дзюнак (на схілах і каля падэшвы), размешчаных на першай тэрасе (яе астанцы) і поплаве, якія цягнуцца да старыцы р. Прыпяць на прасторы да 140-150/200 м паўз бераг ракі і аддзеленыя ад вёскі забалочаным паніжэннем. Помнік размешчаны на захад ад ручая/пратокі, над старыцай на невялікіх, раздуваемых пясчаных узгорках вышынёй да 2-3 м над поплавам, з усходняга боку ад неглыбокай старыцы.