Памылка!

Стаянка перыяду фінальнага палеаліту, мезаліту, неаліту, бронзавага веку, бескурганны могільнік перыяду ранняга жалезнага веку, курганны могільнік перыяду ранняга сярэднявечча

Месца знаходжання

Брэсцкая вобласць, Брэсцкі раён, в. Дружба (Скорбічы), адразу за паўднёвай ускраінай вёскі, на пясчаным узвышшы на краі надпоплаўнай тэрасы левага берага р. Лясная

10–1-е тысячагоддзі да н.э., ІV–І стагоддзі да н.э., ХІ–ХІІ стагоддзі

Апісанне

Стаянка фінальнага палеаліту, мезаліту, неаліту, бронзавага веку, бескурганны могільнік перыяду ранняга жалезнага веку, курганны могільнік перыяду ранняга сярэдневечча - азмешчана адразу за паўднёвай ускраінай вёскі, на захад ад жывлагадоўчай фермы, на песчаным ўзвышшы на краю надпоплаўнай тэрасы левага берага р. Лясная. Узвышша выцягнута з паўночнага ўсходу на паўднёвы захад і паступова паніжаецца на поўнач. Выцягнута з поўночы на поўдзень, памеры 560/240 м. Паўночны ўчастак узвышша парушаны, а па тэрыторыі праходзіць высокавольтная лінія электраперадач. Пахавальны абрад трупаспалення.