Стаянка перыяду каменнага веку

Апісанне

Выявіў і абследаваў у 1976 г. М.М. Чарняўскі. Знойдзены расшчэпленыя крамяні, кераміка, якая адносіцца да ранняга (дубічайскага) перыяду нёманскай культуры.

Стаянка размешчана на паудневай ускраіне вескі на краі ніжэйшай правабярэжнай тэрасы Нёмана, што узвышаецца над летнім узроўнем вады ў рацэ на 2,5 метра, праз 0,1 км. Ніжэй па цячэнню ад высокага агалення “Жоўтага берага”. Ад агалення помнік абмежаваны невялікім ярком.

Стаянка размешчана на ўскраіне вёскі на краі ніжэйшай правабярэжнай тэрасы Нёмана, што узвышаецца над летнім узроўнем вады ў рацэ на 2,5 метра, праз 0,1 км. Ніжэй па цячэнню ад высокага агалення “Жоўтага берага”. Ад агалення помнік абмежаваны невялікім ярком.  Большая частка стаянкі размыта ракой. Захавалася стаянка ў даўжыню да 100м, шырынёй да 30м.

На помніку ўсталявана ахоўная дошка.