Стаянка перыяду неаліту

Месца знаходжання

Мінская вобласць, Стаўбцоўскі раён, в. Кругліца, 1,5 км на паўднёвы ўсход ад вёскі, на правым беразе р. Нёман, у лесе, урочышча Лысая Гара(квартал 67, выдзел 22)

3-e тысячагоддзе да н.э.

Апісанне

Выявіў Л.Д. Побаль, даследаваў у 1962, 1964, 1965 гг. М.М. Чарняўскі. Знойдзены каменныя сякеры, крамянёвыя наканечнікі стрэл, разцы, скрабкі, праколкі, абломкі танкасценных гаршкоў, упрыгожаных накольчатым і грабенчатым арнаментам. Знаходкі адносяцца да ранняга, сярэдняга і позняга неаліту. Знаходкі са стаянкі паслужылі падставай для вылучэння сярэдняга (лысагорскага) этапу нёманскай культуры.

Стаянка перыяду неаліту в. Кругліца  знаходзіцца за 1,5 км на паўднёвы ўсход ад вёскі на правым беразе р.Нёман, ў лесе, урочышча Лысая Гара.(квартал 67, выдзел 22)  Займае плошчу памерамі 170Х80 м.

На помніку ўсталявана ахоўная дошка.