Стаянкі перыяду каменнага і бронзавага вякоў

Стаянка 1

За 1 км на захад ад вёскі, у левабярэжнай пойме Нёмана, на пясчаным узгорку вышынёй над поймай каля 4 м. З поўначы на поўдзень пляцоўка выцягнута на 90 м, з захаду на ўсход -- 80 м. Раней стаянка разорвалася, цяпер здзірвянелая. Адкрыў і даследаваў у 1975-1976 гг. М.М. Чарняўскі. Культурны пласт 0,4 м. Знойдзены прылады працы і фрагменты керамікі, якія адносяцца да ранняга перыяду нёманскай культуры.

Стаянка 2

За 1,5 км на ўсход ад вёскі, у левабярэжнай пойме р. Нёман, на пясчаным узгорку вышынёй 2 м, ва ўр. "У дубах". Адкрыў і даследаваў у 1975-1976 гг. М.М. Чарняўскі. Культурны пласт 0,6 м. Крамянёвыя прылады -- скрабкі і скоблі, разцы, адшчэпы і пласціны з рэтушшу, загатоўкі для сякер вырабляліся з цёмна-шэрага матэрыялу. Неалітычная кераміка падзяляецца на 3 тыпы: абломкі гаршкоў дубічайскага тыпу, кераміка лысагорскага тыпу, арнаментаваная наколкамі канцом палачкі, прагладжанымі лініямі, насечкамі, адбіткамі грэбеня, гаршкі позненеалітычнага (дабраборскага) тыпу з гарызантальнай заштрыхоўкай, арнаментаваныя "семечкавымі" узорамі і адбіткамі кароткага грэбеня.

Стаянка 3

За 1,5 км на паўночны ўсход ад вёскі, на дзюне правабярэжнай поймы Нёмана. Выцягнута з поўначы на поўдзень больш як на 0,2 км. Адкрыў і даследаваў у 1976 г. М.М. Чарняўскі. Культурны пласт да 0,6 м. Выяўлена шмат ям, брльшасць якіх адносіцца да бронзавага веку.

Стаянка - 1  знаходзіцца за 1 км на захад ад вёскі, у левабярэжнай пойме Нёмана, на пясчаным узгорку вышынёй над поймай каля 4 м. З поўначы на поўдзень пляцоўка выцягнута на 90 м, з захаду на ўсход -- 80 м. Раней стаянка разорвалася, цяпер здзірвянелая.

Стаянка - 2  знаходзіцца за 1,5 км на ўсход ад вёскі, у левабярэжнай пойме р. Нёман, на пясчаным узгорку вышынёй 2 м, ва ўрочышчы "У дубах".

Стаянка - 3 знаходзіцца за 1,5 км на паўночны ўсход ад вёскі, на дзюне правабярэжнай поймы Нёмана. Выцягнута з поўначы на поўдзень больш як на 0,2 км. Мясцовая назва Высокі Груд.

На помніку ўсталявана ахоўная дошка.