Памылка!

Старадрук. Біблія. Sprawy y słowa Jezusa Krystusa Syna Bożego. Wthore księgi Łukasza Świętego. – Brześć. Канвалют з 2 кніг. 32х21,5 см (інв. № 096/4194К)

721А000121

Старадрук

Апісанне

Старадрук. Біблія. Sprawy y słowa Jezusa Krystusa Syna Bożego. Wthore księgi Łukasza Świętego. – W Brześciu Litewskim drukowano : [Cyprian Bazylik], 1566, ostatniego dnia stycznia. – [4], 362 л. ; 2° (32 см).

Асобнік з’яўляецца канвалютам з 2 кніг. Абодва выданні – кнігі каментароў да новазапаветных твораў Тамаша (Фамы) Фальконіус, які адным з першых асвоіў гэты жанр старажытнабеларускай літаратуры. Выданні былі надрукаваныя паэтам, перакладчыкам і кампазітарам Цыпрыянам Базылікам, які кіраваў Брэсцкай друкарняй у 1564–1570 гадах.

Тэкст на старапольскай мове надрукаваны гатычным шрыфтам. Выданні аздоблены гравіраванымі застаўкамі, канцоўкамі, ініцыяламі.