Царква

Віцебская вобласць, Полацкі раён, в. Калектыўная, с/с Баравушскі

барока

Апісанне

Храм знаходзіцца на высокім узгорку, які узвышаецца над возерам, што знаходзіцца на захад ад царквы, і забалочанай нізінай, размешчанай на ўсход ад храма. Побач з царквою знаходзяцца пляж, пірс, прыватная забудова. З паўночнага боку да царквы прымыкаюць старыя могілкі з жалезнымі крыжамі і старымі дрэвамі. На паўночны захад ад царквы на высокім узгорку размешчаны руінаваны фрагмент старой забудовы з чырвонай цэглы.

Вырашана крыжова-купальным аб’ёмам. На перакрыжаванні двухсхільных дахаў узведзены васьмігранны драўляны светлавы барабан, накрыты самкнутым шлемападобным купалам з макаўкай, над прытворам – двух’ярусная чатырохгранная шатровая званіца з макаўкай. Плоскасныя фасады парэзаны лучковымі аконнымі і ўваходнымі праёмамі ў ліштвах з замковым каменем, апяразаны прафіляваным карнізам, крапаваны вуглавымі слаёнымі лапаткамі. Унутры сцены ў ніжнім ярусе крапаваны лучковымі нішамі.