Царква

Апісанне

Царква Іаана Прадцечы ў в. Бабруйшчына пабудавана ў рэтраспектыўным рускім стылі. Датуецца канцом XIX стагоддзя.

Будаўніцтва каменнага храма прарока Іаана Прадцечы пачалося ў 1873 годзе. Асвячэнне царквы адбылося 23 красавіка 1876 года. На працягу ХХ стагоддзя, у тым ліку падчас Першай і Другой Сусветных войнаў, царква не перарывала сваю дзейнасць. З канца 1990-х гадоў, па прычыне значнага скарачэння насельніцтва Бабруйшчыны і навакольных вёсак, службы ў царкве праводзяцца 2 разы на год: 7 ліпеня  і на Радаўніцу.

Храм трохчастковай аб’емна-прасторавай кампазіцыі: прамавугольны ў плане асноўны аб’ем, двух’ярусная званіца і паўкруглая апсіда. Асноўны аб’ем накрыты чатырохсхільным дахам, які завершаны шлемападобным купалам на 8-гранным барабане з поясам какошнікаў у аснове.

Царква з'яўляецца  дзеючай. Усталявана ахоўная дошка.