Царква

Апісанне

Царква ў в. Верхняя — помнік драўлянага дойлідства. Пабудавана ў пачатку 20 ст. ў заходняй частцы вёскі. У некаторых крыніцах датай будаўніцтва царквы прыводзіцца 1886 г. Верагодна, гэта датычыцца папярэдняй царквы. У 1961 г. храм быў зачынены. Толькі ў 1989 г. царкву вярнулі вернікам, была асвячона ў імя Праабражэння Гасподняга.

Аб’ёмна-прасторавая кампазіцыя складаецца з пастаўленых па падоўжанай восі трох зрубаў: бабінца, малітоўнай залы, апсіды. Зрубы накрыты  двухсхільнымі дахамі, над апсідай — з вальмамі, якія надаюць будынку ярусны сілуэт. Сцены фасадаў гарызантальна ашаляваны, цокальная і фрызавая часткі — вертыкальна. Рытміку фасадаў ствараюць вертыкальныя брусы і лучковыя праёмы акон. У ітэр’еры—столь плоская, хоры на розных слупах. Перад царквой размешчана брама-званіца.

Усталявана ахоўная дошка.