Цэнтральны батанічны сад Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі

Апісанне

Тэрыторыяй гісторыка-культурнай каштоўнасці з'яўляецца тэрыторыя Цэнтральнага батанічнага саду ў межах агароджы, уключаючы ўчастак алеі ад уваходнай аркі з боку галоўнага ўваходу ў Цэнтральны батанічны сад па пр. Незалежнасці да паўночнай мяжы саду. Помнік з'яўляецца найбуйнейшым у краіне цэнтрам па захаванню біяразнастайнасці жывых раслін, вядучая навуковая ўстанова ў галіне інтрадукцыі, акліматызацыі, фізіялогіі, біяхіміі, біятэхналогіі і экалогіі раслін, аховы навакольнага асяроддзя і захавання генафонду раслін сусветнай флоры. Уяўляе сабой адзін з найбуйнейшых батанічных садоў Еўропы як па плошчы, так і па складзе калекцый жывых раслін (больш за 15,5 тысяч таксонаў), які складае нацыянальны здабытак Рэспублікі Беларусь. Мае статус асабліва ахоўнай прыроднай тэрыторыі.