Троіцкі касцёл са званіцай

дойлідства сярэднявечча

Мястэчка Чарнаўчыцы напачатку 15 ст. належыла Няміру Ваўчкевічу, які
ў 1477 годзе прадаў яго Івашку Іллінічу герба Корчак-аднаму з найстарэйшых у Беларусі. Чарнаўчыцы былі галоўнай рэзідэнцыяй вялікага двара Іллінічаў.
Парафія фундавана ў 1427 годзе. У 1471 (?) нададзены фундуш, які падцвярджаны ў 1509 г.Юрыем Ільінічам. Вядома, што ў жніўні 1564 года Чарнаўчыцы ўладанне Ежы Іллініча “графа на Міры і Чарнаўчыцах”. Юрый Іллініч не меў нашчадкаў, таму ў сярэдзіне 16 ст. “графства Чарнаўчыцкае” ён адпісвае свайму стрыечнаму брату Мікалаю Радзівілу Сіротке. Прыкладным часам будаўніцтва касцела з’яўляецца перыяд паміж 1585-1616 г.  Спраектаваў касцел манах-іезуіт, якого Радзівілы вызвалі ў Чарнаўчыцы з Італіі (потым архітэктар пераехаў у Нясвіж). Касцёл унесеы ў спіс сусветнай культурнай спадчыны.