Тры капліцы на старых могілках

канец 19 ст. - пачатак 20 ст.

Апісанне

Капліца (1). Пабудавана ў 2-й пал. 19 ст. з цэглы. Складаецца з асноўнага аб’ёму ( у плане квадрат са зрэзанымі вугламі) і паўцыркулярнай алтарнай апсіды. Будынак накрыты высокім шатровым дахам з цыбулепадобнай галоўкай. Архітэктурны дэкор ( прафіляваныя цягі, нішы, сухарыкі, гіркі) выкананы з лякальнай цэглы. Арачныя нішы, праёмы ўвахода і акон вылучаны какошнікамі. Унутры асноўнае памяшканнне перакрыта самкнёным скляпеннем. Помнік архітэктуры псеўдарускага стылю.

Капліца (2). У плане - квадрат са зрэзанамі вугламі. Накрыта шатровым дахам з цыбулепадобнай галоўкай. Пад дахам - арачныя нішы з какошнікамі. Багаты архітэктурны дэкор. Па версе сцяны будынак апраўлены фігурным фрызам з цэглы. Помнік архітэктуры псеўдарускага стылю.

Капліца (3). У плане - квадрат са зрэзанамі вугламі. Будынак накрыты шатровым дахам з лукавіцай. Праёмы дзвярэй і акон арачныя. Вокны з дэкаратыўнымі металічнымі кратамі. Капліца - помнік архітэктуры класічнага стылю.