Памылка!

Успенскі манастыр - Успенскі сабор, жылы корпус, званіца, будынак школы, капліца, стайня, гаспадарчыя пабудовы і жылыя дамы

Магілёўская вобласць, Мсціслаўскі раён, в. Пустынкі, с/с Пячкоўскі

Барока, класіцызм, псеўдарускі, рэтраспектыўна-рускі стылі

Апісанне

Пустынскі Успенскі манастыр знаходзіцца ў ваколіцах Мсціслава на правым беразе р. Аслянкі. Паводле гістарычных звестак, Пустынскі манастыр быў заснаваны сынам вялікага літоўскага князя Альгерда - Лугвенам Сямёнам, які атрымаў у валоданне Мсціслаў у 1380 г. Гэты год у большасці літаратурных крыніц прыняты за дату заснавання манастыра. Гісторыя яго ўзнікнення звязана з паданнем аб яўленні князю цудатворнага абраза Маці Божай ля крыніцы з гаючай вадой, што ўратавала яго ад слепаты. З ранняй гісторыі Пустынскага манастыра вядома толькі, што ён з'яўляўся буйным землеўладальнікам і бортнікам.