Вайсковыя могілкі

Мінская вобласць, г. Мінск, вул. Казлова

Плошча могілак 4,0219 га.

Найбольш раннія пахаванні -- магілы ваеннаслужачых, якія памерлі ў мінскім ваенным шпіталі. У савецкі час сталі гарадскімі могілкамі, тут пахаваны многія партыйныя і дзяржаўныя дзеячы, вядомыя навукоўцы, прадстаўнікі творчых прафесій і інш. У паўночна-заходняй частцы могілак знаходзяцца магілы савецкіх воінаў, партызан і падпольшчыкаў, якія загінуліі ў Вялікую Айчынную вайну.

На тэрыторыі могілак размешчана Аляксандра-Неўская царква, пабудаваная ў 1896-1898 гг. у гонар перамогі рускіх войск у руска-турэцкай вайне 1877-1878 гг.

Галоўны ўваход размешчаны з боку вул. Казлова. Вырашаны трохпралётнай брамай, яд якой вядзе цэнтральная алея. На захад ад яе размешчаны ўваход на ўчастак воінскіх пахаванняў.