Вайсковыя могілкі

Віцебская вобласць, Лёзненскі раён, в. Вялікае Сяло, с/с Лёзненскі

Апісанне

Прасторавая кампазіцыя (асноўны будаўнічы матэрыял - бетон) ў выглядзе вертыкальнай трохграневай стэлы, да якой ў ніжняй частцы далучана стэла ў форме прамавугольнай трапецыі з барэльефнай выявай воіна з аўтаматам, які кідаецца на абразуру (стылізацыя). Злева ад кампазіцыі - маналітная гарызантальная прамавугольная пліта з мастацкі абламанай правай гранню і мемарыяльным надпісам-прысвяччэннем на вонкавым баку. Крайняя злева - ідывідуальная магіла І.Р.Мікіна з гранітным надмагіллем. Лявей прамавугольнай пліты і справа ад помніка - гарызантальныя маналітныя пліты ў выглядзе трохграневай прызмы. На баку, які бачна з дарогі, на палотнах з сэрабрыстага пласціка выгравіраваны імёны пахаваных. На правай пліце іх перамяжоўваюць палотны з чорнага пластыка з выявамі ордэна Вялікай Айчыннай вайны. На левай - адзіночная аб’емная выява ордэна Вялікай Айчыннай вайны.