Брэсцкая вобласць, г. Пінск, вул. Кіеўская, 7

пач. XX ст.

Апісанне

Будынак па вуліцы Кіеўскай,7 прадстаўляе сабой прамавуголънае ў плане двухпавярховае мураванае збудаванне, зблакіраванае заходнім фасадам з суседнім будынкам. Архітэктурнае афармленне фасадаў даволі сціплае. Першы паверх аздоблены плоскімі вуглавымі пілястрамі. Па ўсіх трох
фасадах праходзгць тонкі міжпаверхавы гарызантальны паясок. Вянчаючы карніз другого паверха больш развіты і складаецца з трох еыступаў з сухарыкамі на сярэднім выступе. Вокны на фасадах размешчаны нерытмічна. Рамы некоторых выкананы з полівінілхларыднага профілю
белого колеру, некоторых — драўляныя карычневыя. Дзверы ўваходаў драўляныя двухпольныя філёнчатыя, пафарбаваныя алейнай карычневай фарбай. Над дзвярыма плоскія металічныя брылі на металічных канструкцыях. Вальмавы дах з дзвумя слухавымі вокнамі з дваравога фасада
накрыты хвалістымі азбестацэментнымі лістамі. Вадасцёчныя трубы, рынштокі і варонкі выкананы з ацынкаванай бляхі. Фасады атынкаваныя і пафарбаван ыя. Апісанне адметных духоўных, мастацкіх і (або) дакументальных вартасцей матэрыяльнай гісторыка-культурнай каштоўнасці, а таксама элементы, канструкцыі, дэталі, якія падлягаюць абавязковаму захаванню: будынак з’яўляецца састаўной часткай помніка горадабудаўніцтва і аказвае ўплыў на фарміраванне архітектурна- мастацкага аблічча гарадской забудовы. Абавязковай ахове падлягаюць канструктыўныя і архітэктурныя элементы будынка.