Віцебская вобласць, Полацкі раён, г. Полацк, пр. Францыска Скарыны, 14

Апісанне

Будынак складанай аб'ёмна-прасторавай кампазіцыі, Г-падобны ў плане. Складаецца з рознавялікіх аб'ёмаў, накрытых вальмавымі дахамі. Галоўныя фасады, арыентаваныя на пр-т Ф. Скарыны і вул. Крыжовую, патынкаваныя і пафарбаваныя.

Асноўны акцэнт зроблены на вуглавы чатырохпавярховы аб'ём. Яго фасады маюць аднолькавае архітэктурнае рашэнне. Цокаль аддзелены карнізнай цягай у форме валіка. Пад вокнамі трэцяга паверха фасады падзелены прафіляванай карнізнай цягай на два ярусы. Плоскасць сцяны ніжняга яруса апрацавана рустам. Верхні ярус раскрапаваны парнымі пілястрамі з ляпнымі капітэлямі стылізаванага карынфскага ордэра. Вуглавыя пілястры шырокія, замест капітэлей ляпныя лісты аканта і выявы тагачаснай дзяржаўнай сімволікі. Міжаконныя прасценкі паміж трэцім і чацвёртым паверхамі аздоблены ляпнымі медальёнамі. Завершаны фасад прафіляванымі цягамі, ляпным фрызавым поясам, карнізам значнага вынасу на кранштэйнах, упрыгожаных лістамі аканта.