Віцебская вобласць, Полацкі раён, г. Полацк, пр. Францыска Скарыны, 32

Неакласіцызм

Апісанне

Грамадскі будынак, прызначаны для выкарыстання ў якасці вузла сувязі, размешчаны ў гістарычным цэнтры горада Полацка, паралельна рацэ Заходняя Дзвіна. Галоўны паўночны фасад будынка выходзіць на цэнтральны праспект горада.

У будынку ёсць тры надземныя паверхі і адзін падвал.

Фасады будынка атынкаваны і пафарбаваны. Галоўны фасад упрыгожаны дэкаратыўнымі архітэктурнымі элементамі. Па ўсім перыметры будынка праходзіць карніз. Вокны
галоўнага і бакавых фасадаў падкрэслены падаконнымі карнізамі. Карнізы рызаліту пад вокнамі другога паверха ўпрыгожаны прарэзнымі дэкаратыўнымі элементамі. Пад кожным падваконным карнізам галоўнага фасада першага паверха размяшчаюцца па два кранштэйна.

Каляровае рашэнне фасадаў стрыманае. Асноўны адценне сцен - бежавы / крэмавы. Дэкаратыўныя архітэктурныя элементы пафарбаваны ў белы колер. У цэнтральнай частцы будынка ўчасткі сцен фасада афарбаваныя ў карамельны адценне карычневага. Адценне цокаля - карычневы / цагляны. Падмурак будынка бутабетонный. Сцены будынка выкананы з цэглы.