Жылы дом

Магілёўская вобласць, г. Магілёў, вул. Першамайская, 42

Савецкі неакласіцызм

Апісанне

Жылы дом па вул. Першамайскай, 42 уваходзіць у склад ансамбля пл. Леніна. Пабудаваны з цэглы як жылы на заходнім баку плошчы. Падоўжаным фасадам выходзіць на вул.Першамайскую, кароткім - на пр-т Міру. Дом 5-ці павярховы з 7-мі павярховым вуглавым аб'ёмам. Вылучаецца манументальнасцю, цэласнасцю аб'ёмна-прасторавай кампазіцыі. Пластыку фасадаў ствараюць глыбокія балконы-лоджыі. У дэкаратыўным вырашэнні фасадаў выкарастаны плоскія лапаткі, падвоеныя лапаткі і шматлікія лапаткі, што акцэнтуюць вуглы, а таксама рызаліты. Паміж лапаткамі - прамавугольныя аконныя праёмы. Дэкаратыўную ролю выконвае міжпавярховая 5-6 паверхаў распацаваная цяга. У аснову планіровачнай структуры пакладзена 2-кватэрная секцыя з 4-5 пакаёвых кватэр.