Брэсцкая вобласць, г. Брэст, вул. Маркса К. 60/1

к. XIX ст.

Цагляная архітэктура

Апісанне

Двухпавярховы мураваны будынак мае складаную Г-падобную форму плана і сіметрычны фасад, аднаскатны дах.

Забудова вуліцы вялася з сярэдзіны XIX стагоддзя. У дарэвалюцыйны перыяд на ёй размяшчаліся прыватныя дамы шляхетных гараджан, карчма, гасцініца і шэраг іншых, знакавых для горада, будынкаў. Не высветлена хто быў першым уладальнікам будынка па вуліцы Карла Маркса 60/1.

У выніку перапланіроўкі ў 1976 г. былі дэмантаваны печы, у доме праведзены цэнтральнае ацяпленне і газ, устаноўлены вадаправод і каналізацыя.

У 1991 і ў 2001 гадах былі выкананы перапланіроўкі, зменены металічный дах на шыфер, устаноўлены ванны i туалеты. Зараз у доме 10 кватэр. Дом абсталяваны газам, электрасвятлом i цэнтральнай каналізацыяй.