Брэсцкая вобласць, г. Брэст, вул. Савецкая, 72

Апісанне

Мураваны двухпавярховы прамавугольны ў плане будынак накрыты двухсхільным дахам. Тарцовымі фасадамі прымыкае да суседніх дамоў. Галоўны фасад патынкаваны і пафарбаваны, пластыка стрыманая. Меў сіметрычную кампазіцыю. У цэнтры знаходзілася праязная арка, цяпер замуравана (адноўлена арачнае абрамленне з замковым каменем). Па вертыкалі фасад раскрапаваны плоскімі лапаткамі, завершаны гладкім фрызам і прафіляваным карнізам. Першы паверх перабудаваны, прарэзаны прамавугольнымі дзвярнымі праёмамі і вялікімі вітрыннымі вокнамі. Сцяна другога паверха члянёна прамавугольнымі аконнымі праёмамі без ліштваў і двума сіметрычна размешчанымі балконамі. Захаваліся балконныя рашоткі і часткова аконныя рамы з разьбой.