Брэсцкая вобласць, г. Брэст, вул. Савецкіх пагранічнікаў, 18 (вул. Дзяржынскага, 16)

Апісанне

Будынак пад адрасам Савецкіх Пагранічнікаў, 18 размешчаны на гістарычным участку № 1, блоку № 9 былога Кобрынскага фарштадту крэпасці Брэст-Літоўск. На мяжы XIX- XX стагоддзяў гэты ўчастак, на рагу вуліц Крывая і Беластоцкая належыў двум уладальнікам. Непасрэдна на рагу квартала № 9 у 1896 годзе (пасля катастрафічнага для горада пажару) муж з жонкай Пясоцкія - Ёсель Лейба Абрам Шломавіч i Сура Доба Меяраўна будуюць мураваны двухпавярховы жылы дом у плане 21x18 аршын i мураваны аднапавярховы жылы дом 17 х 15% аршына ў чырвонай лініі вул. Беластоцкай. Будынкі перажылі Першую сусветную вайну. У міжваенны перыяд належалі ранейшым уладальнікам. Муніцыпалізаваны ў 1940 годзе. У 1953 годзе на месцы мураваных будынкаў Пясоцкіх будуецца адміністратыўны будынак, пры будаўніцтве былі выкарыстаны капітальныя сцены старых пабудоў.