Брэсцкая вобласць, г. Брэст, вул. Гогаля, 33

Неакласіцызм

Апісанне

Будынак уяўляе сабой аднапавярховы прамавугольны складаны ў плане дом накрыты невысокім двухсхільным дахам.

Да Першай сусветнай вайны тут знаходзіўся жылы дом, але ж быў руйнаваны. У 1932 г. адзін з нашчадкаў уладальнік Базыль Панцялевіч заказаў праект новага дома вядомаму брэсцкаму архітэктару Мікалаю Катовічу.

У снежні 1940 г. дом быў нацыяналізаваны згодна пастанове Часовага ўпраўлення горада Брэста ад 22 лістапада 1939 г. Пасля Вялікай Айчыннай вайны ў 1970 г. праведзены рамонт. У 1991 г. выканана перапланіроўка - печы ў доме былі зруйнаваны і праведзена цэнтральнае цяпло, вадаправод і каналізацыя. Весь час выкарыстоўваецца як жылы. Зараз у доме 4 кватэры, уваходы праз 3 дзверы з фасада i з двара. У 1997 г. зруйнаваны гаспадарчыя будынкі-сараі i туалет.