Віцебская вобласць, г. Віцебск, пр-д Гогаля, 7

кан. XIX cm. - пач. XX cm.

эклектыка

Апісанне

Будынак № 7 уваходзіць у склад комплекснай гісторыка-культурнай каштоўнасці - забудовы пр-да Гогаля, які знаходзіцца ў межах гістарычнага цэнтра г. Віцебска. Двухпавярховы з паўпадвалам прамавугольны ў плане будынак. Накрыты двухсхільным дахам. Лучковыя аконныя праёмы 1-га паверха падкрэслены падаконнай цягай і падаконнымі нішамі, дэкарыраваны ў верхняй частцы фігурнымі паўабрамленнямі з лякальнай цэглы, замковым каменем. Сцяна 2-га паверха члянёна прамавугольнымі аконнымі праёмамі без ліштваў. Тарцовы і дваровы фасады вырашаны спрошчана, прарэзаны лучковымі і прамавугольнымі аконнымі праёмамі без дэкору. На дваровым фасадзе паміж 1-м і 2-м паверхамі праходзіць цяга з парэбрыкам. На фасадах маюцца сляды пераробак. На галоўным фасадзе з левага краю раней існаваў дзвярны праём.