Магілёўская вобласць, г. Магілёў, вул. Маркса К., 17

другая палова ХІХ ст.

Апісанне

Перад Вялікай Айчыннай вайной знаходзілася цукеркавая фабрыка (у часцы будынка па завулку Фабрычны), а ў 1946 годзе быў арганізаваны Магілёўскі вінаробны завод. Пры арганізацыі вінзавода прадугледжвалася перапрацоўка пладоў і ягад на пладова-ягадныя віны. У 1958 годзе завод пачаў праводзіць тэхналагічную дапрацоўку і разліванне вінаградных вінаў. У 1986 годзе адбылося зліццё піваварнага і вінаробнага заводаў, быў арганізаваны Магілёўскі завод напояў. 1 верасня 1997 года было створана дзяржаўнае вытворчае аб’яднанне шляхам зліцця Магілёўскага завода напояў і Дзяржаўнага вытворчага аб’яднання “Магілёўаблхарчпрам”. У 2004 годзе піўзавод увайшоў у склад ААТ “Холдзінг “Магілёўаблхарчпрам”, якое затым было пераназвана ў ААТ’Магілёўаблхарчпрам”.