Магілёўская вобласць, г. Магілёў, вул. Ленінская, 19

пач. XX ст.

Неакласіцызм з элементамі мадэрна

Апісанне

Трохпавярховы Г-падобны ў плане будынак. Фасады атынкаваныя. Галоўны фасад па вул. Ленінскай вылучаны 2-ма паўкруглымі франтонамі з лучковымі люкарнамі. Вуглы будынка, а таксама фасадная плоскасць галоўнага фасада дэкарыраваны пілястрамі. Паміж першым і другім паверхамі, акрамя цэнтральнай часткі галоўнага фасада, праходзіць шырокі фрызавы пояс. Сцены прарэзаны на першым паверсе прамавугольнымі аконнымі праёмамі, на другім -- арачнымі, часткова ў простых ліштвах і з падаконнымі нішамі, на трэцім -- лучковымі з замковым каменем і дэкаратыўнай перамычкай. На галоўным фасадзе на трэцім паверсе кампазіцыйна вылучаны два арачных праёма адпаведна франтонам. Завершаны фасады карнізам. Дваровыя фасады атынкаваныя. Фасад крыла па вул. Ленінскай прарэзаны прамавугольнымі вокнамі, крыло па вул. Болдзіна мае глухую сцяну.