Віцебская вобласць, г. Віцебск, вул. Кірава, 8/14

Эклектыка 1950-X гадоў

Апісанне

Чатырохпавярховы Г-падобны ў плане будынак. Вуглавая частка вырашана вышэйшым пяціпавярховым аб'ёмам. Фасады гарызантальна падзелены міжпаверхавай цягай з ляпным паяском паміж 2-м і 3-м паверхамі. Сцены на вышыню 2-х паверхаў апрацаваны рустам. На першым паверсе высокія прамавугольныя аконныя праёмы вітрын у ліштвах з вітым ляпным поясам і руставаным завяршэннем. На другім паверсе прамавугольныя аконныя праёмы таксама падкрэслены ў верхняй частцы дэкаратыўнай перамычкай з замком. На 3-ім паверсе балконы маюць балюстрадныя агароджы на дэкаратыўных ляпных кранштэйнах. Асноўны акцэнт зроблены на архітэктурнае афармленне верхняга яруса вуглавой часткі. Фасадная плоскасць яе на вышыню 3-5-га паверхаў дэкарыравана пілястрамі з ляпнымі капітэлямі. Аконныя праёмы на 3-м паверсе аздоблены паўцыркульнымі сандрыкамі з ляпнымі стужкамі. Фасады завершаны карнізам, у вуглавой частцы з дэнтыкуламі. Дваровы фасад атынкаваны, вырашаны плоскасна.