Віцебская вобласць, г. Віцебск, вул. Рэвалюцыйная, 5

Апісанне

Будынак знаходзіцца ў Правабярэжным гістарычным раёне горада. Па вуліцы Рэвалюцыйная, 5, у квартале, што ў канцы XIX стагоддзя адносіўся да трэцяга адміністрацыйнага раёну Віцебска, так званая Задзвінская частка. Пабудаваны ў канцы XIX стагоддзя ў цагляным стылі. Аднапавярховы з паўпадвалам П-падобны ў плане будынак. Брамай злучаны з домам № 3. Фасад неатынкаваны, міжаконныя прасценкі і вуглавыя лапаткі апрацаваны пад руст. Лучковыя аконныя праёмы падкрэслены падаконнай цягай, аформлены клінчатымі перамычкамі, лучковымі сандрыкамі з сухарыкамі, падаконнымі нішамі. Завершаны фасад карнізам з ступеньчатымі сухарыкамі. Дваровы флігель завершаны карнізам з паяском парэбрыка. Будынак уяўляе сабою ўзор грамадзянскай забудовы канца XIX пачатку XX стагоддзяў.