Магілёўская вобласць, г. Бабруйск, вул. Сацыялістычная, 78

Пачатак ХХ ст.

Цагляны стыль

Апісанне

Будынак па вуліцы Сацыялістычнай, 78  – былы даходны дом, які быў пабудаваны ў пачатку  ХХ ст. Графічныя матэрыялы (планы і эскізы фасадаў будынка пачатку ХХ ст.) не былі выяўлены.

Мураваны аднапавярховы дом быў пабудаваны на рагу вуліц Мураўёўскай і Паліцэйскай, на тэрыторыі, якая адносілася да Слуцкага фарштата. Аўтар праекта невядомы.

Будынак быў пабудаваны мураваны, двухпавярховы, Г-падобны ў плане. Размешчаны ў паўночнай частцы квартала па перыметры забудовы. Уваходзіць у комплекс забудовы вуліцы Мураўёўскай (зараз Сацыялістычная).  Накрыты  вальмавым шыферным дахам.

У 1920-1990 гг. у доме размяшчаліся жылыя кватэры. У цяперашні час у будынку на першым паверсе знаходзяцца крама “Сукенка”, кавярні “Кофеварка”, “Голденкофе”, “The Smoke”,  аптэка “Юнифарм”, на другім паверсе - жылыя кватэры.