Гістарычны цэнтр г. Бабруйска

Месца знаходжання

Магілёўская вобласць, г. Бабруйск, вул. Інтэрнацыянальная, 19, вул. Савецкая, 36, 38, 40, 43, 54/68, 57, 64, 69, 70, 78/18, 83, 87 вул.Сацыялістычная, 34,36, 46/54, 47, 48, 54, 56/40, 60, 63, 68, 69,70, 71, 73, 76, 78, 79, 81, 85, 89, 91, 97, 99, 103, вул. Чангарская, 67, 77, вул. Камсамольская, 33, 34, 36, 38, 41, 43, 47, вул. Карла Лібкнехта, 39, 45, вул. Маскоўская,42, вул. Дзяржынскага, 21, 23а, 46, 50, 54, 58, зав. Пажарны, 3

др. пал. XIX ст. - пач. XX ст.

Цагляны стыль, мадэрн, неакласіцызм, эклектыка

Апісанне

Будынкі і збудаванні, планіровачная структура, ландшафт і культурны пласт на тэрыторыі, абмежаванай лініяй з поўначы – па няцотным баку вул. Інтэрнацыянальнай ад вул. Пушкіна да перасячэння з вул. Урыцкага, з усходу – па няцотным баку вул. Інтэрнацыянальнай з няцотным бокам вул. Урыцкага да перасячэння з цотным бокам вул. Бахарава, па цотным баку вул. Бахарава да перасячэння з цотным бокам вул. Пушкіна, з поўдня – па цотным баку вул. Бахарава ад вул. Урыцкага да перасячэння з вул. Пушкіна, з захаду – па цотным баку вул. Пушкіна да перасячэння з вул. Інтэрнацыянальнай, па няцотным баку вул. Урыцкага ад вул. Інтэрнацыянальнай да вул. Бахарава