Магілёўская вобласць, г. Бабруйск, вул. Сацыялістычная, 97

Пачатак ХХ ст.

Цагляны стыль

Па адрасе Сацыялістычная, 97 знаходзяцца тры мураваных двухпавярховых будынка.

Адзін - Г-падобны ў плане, накрыты вальмавым шыферным дахам. Усходні і паўднёвы фасады з выразным гарызантальным і вертыкальным чляненнем. Пластыка фасадаў ствараецца руставанымі і гладкімі пілястрамі, паўкалонамі. Ўсе аконныя праёмы прамавугольныя з лучковымі перамычкамі. Прастора другога паверха паміж аконнымі праёмамі аформлена паўкалонамі са стылізаванымі  капітэлямі з лякальнай цэглы і пілястрамі. Шырокі прафіляваны міжэтажны карніз дэкарыраваны падваконнымі прамавугольнымі  нішамі з геаметрычным арнаментам з цэглы і парэбрыкам.

Другі - прамавугольны ў плане,  неатынкаваны будынак.  Аконныя праёмы другога паверха прамавугольныя з лучковымі перамычкамі, дэкарыраваны трохчасткавымі замкавымі камянямі, дугавымі сандрыкамі з сухарыкамі. Шырокімі руставанымі плоскімі пілястрамі фасад падзелены па вертыкалі на тры часткі. Аконныя праёмы першага паверха пазбаўлены дэкора, акрамя трох вокнаў у цэнтры будынка, якія дэкарыраваны прафіляванымі  сандрыкамі з броўкамі. Фасад завершаны развітым прафіляваным карнізам з сухарыкамі.

Трэці - прамавугольны ў плане,  неатынкаваны будынак з двухсхільным дахам. Аконныя праёмы прамавугольныя з лучковымі перамычкамі, аздоблены замкавымі камянямі, броўкамі і сухарыкамі. Вокны першага паверха з падваконнымі нішамі з філёнгамі.  Сцяна фланкіравана шырокімі плоскімі лапаткамі, якія на першым паверсе руставаны. Фасад завершаны развітым прафіляваным карнізам з сухарыкамі, па гарызанталі падзелены міжпавярховым поясам з чатырохступенчатымі зубчыкамі.