Магілёўская вобласць, г. Бабруйск, вул. Чангарская, 67

Мадэрн

Апісанне

Уладальнік дома на рагу вуліц да нядаўняга часу быў невядомы. Але у 2021 годзе супрацоўнікамі музея было усталявана, што будынак па вуліцы Альхоўскай, 133 – былы даходны дом І. Гіндэнбурга.

У 1910-я гг. тут жыла сям'я натарыуса Міхала Аляксандравіча Красоўскага і тут жа размяшчалася яго кантора. Вясной 1919 года, пасля нацыяналізацыі, у доме Гіндэнбурга знаходзілася Бабруйская павятовая рада народнай гаспадаркі. Восенню 1920 г., калі ў горад увайшлі польскія войскі, у двухпавярховым доме размясціўся штаб 1-й Вялікапольскай стралковай дывізіі пад камандаваннем генерала Д. Канаржэўскага.  Пасля вызвалення города тут размясціўся Клуб савецкіх гандлёвых служачых, пазней клуб працаўнікоў сувязі. Будынак пацярпеў падчас акупацыі гітлераўскіх войскаў, быў адноўлены у канцы 1940-х гг.

У цяперашні час у будынку размяшчаецца цырульня і Грамадскі пункт аховы парадку.