Былая сядзіба: рэшткі былога касцёла святога Антонія

Мінская вобласць, Чэрвеньскі раён, аг. Раванічы, грамадзянскія могілкі

Апісанне

Касцёл святого Антонія, які ўключаны у склад дварцова-паркавага комплексу,   пабудаваны ў канцы  XVIII  стагоддзя (1790-1799 гг.) як  фамільны склеп  Слатвінскіх, ва ўласнасці якіх была вёска  Раванічы (у цяперашні час  – аг. Раванічы  Чэрвеньскага раёна). Аўтар збудавання – Антоній Слатвінскі  - распрацаваў і выканаў будынак у стылі класіцызма. Быў прадугледжаны  радавы магільны склеп пад алтаром. Пад касцёлам пахавана частка прадстаўнікоў рода Слатвінскіх. Пахаванні астатніх, меней важных персон, і якія не адносіліся да роду Слатвінскіх, размяшчаліся паблізу. Захаваліся рэшткі старажытных польскіх пахаванняў. У цяперашні час будынак касцёла страціў многія характэрныя рысы – адсутнічае ляпніна, скляпністая столь з элементамі паліхромнага роспісу цалкам разбурана, таксама разбураны хары.