Былы палац адміністратара з двума флігелямі: палац

Гродзенская вобласць, г. Гродна, вул. Горкага, 2/2

Барока, класіцызм

Апісанне

Комплекс палаца адміністратара ўваходзіў у склад адміністрацыйнага і культрнага цэнтру Гарадніцы. Распрацоўка праекта на землях каралеўскага фальварка дазволіла архітэктарам апрабаваць у натуральным выглядзе "ідэальныя" прынцыпы планіравання познягяга барокка, што дазваляла ёй ідэальна прііаніраваць з іншымі кварталам! Гарадніцы. У палацавы комплекс уваходзіўпалац і дзве афіцыны. Флігелі складалі важную частку палацавых комплексаў канца ХУІІІ стагоддзя. Тут былі размешчаны службовыя памяшканні. Характара выкарыстання гэтых пабудоў уплываў на сціплую архітэктуру і дэкор флігеляў. У паўноцным флігелі палаца знаходзіліся стайня і карэтная. Паўднёвы флігель займалі кухня і іншыя службы. У 1773 г. кароль Станіслаў Аўгуст Панятоўскі на месцы пабудаванай у 70-80-я гг. XIII ст. “афіцыны салдат гарадніцкіх”узвёў палац, які ў гэтым жа годзе 10 мая быў падораны падскарбію надворнаму літоўскаму Антонію Дзеконскаму. Падскарбі адначасова займаў пасаду адміністратара каралеўскай эканоміі. Таму за палацам замацавалася назва “палац адміністратара”.