Комплекс былой яўрэйскай бальніцы: будынак (афтальмалагічны корпус)

Мінская вобласць, г. Мінск, г. Мінск, вул. Леніна, 30/11 (інв. № 500/С-2645)

Апісанне

Багадзельня (прытулак для бедных і інвалідаў) пры яўрэйскай больніцы была створана ў 1829 г. Утрымлівалася таксама на сродкі Мінскага яўрэйскага таварыства. Будынак, захаваўшыйся ў перабудаваным выглядзе, быў пабудаваны ў 1860-1870-я гг. на бальнічным двары па чырвонай лініі вул. Губернатарскай (сучасная вул. Леніна).У пасляваенны перыяд у ім размясцілася вочнае аддзяленне. У канцы 1950-х гг. гэты корпус і вышэйапісанныя будынкі былой багадзельні аб'ядналі ў адзін аб'ём. У наш час у будынку знаходзіцца афтальмалагічнае аддзяленне і лазерны цэнтр. Будынак трохпавярховы складаны ў плане. У архітэктурным упрыгожванні захаваліся аконныя абрамленні прамавугольных аконных праёмаў 1-га і 2-га паверхаў, цяга.