Магiла А.М. Касценчыка

Апісанне

У 1916 г. у час аднаго з палёта на чыгуначную станцыю ў тыле ворага самалёт А.М. Касценчыка быў падбіты. Цяжка паранены і кантужаны лётчык зрабіў яшчэ адзін круг над станцыяй і скінуў апошнія бомбы. У гэты час новы снарад пашкодзіў матор самалёта. Памочнік камандзіра экіпажа з вялікай цяжкасцю дацягнуў самалёт да свайго аэрадрома.

Магіла А.М. Касценчыка знаходзіцца на праваслаўных могілках, па вуліцы Калгаснай у г. Стоўбцы. На магіле ўстаноўлены мармуровы помнік вышынёй каля двух метраў, на прамавугольным падмурку. На вяршыні помніка ўзвышаецца крыж. На пастаменце маецца ўглыбленне (22 х15см ), дзе знаходзіцца абраз Збавіцеля Ісуса Храніцеля.  Надмагільны помнік пабелены, вакол выкладзена плітка. Тэрыторыя помніка агароджана.

Помнік на магіле А.М. Касценчыка, пабудаваны на сродкі брата-святара Апалінарыя.