Памылка!

Палацава-паркавы ансамбль - палац з дэкаратыўным аздабленнем інтэр'ера (ляпны дэкор, камін і печ, падлога з меандравым арнаментам, плафоны столяў), гаспадарчыя пабудовы, парк

ХVІІІ–ХІХ стагоддзі

Ампір

Апісанне

У склад палацава-паркавага ансамблю ўваходзяць: палац, парк, канюшня на тэрыторыі парка, гаспадарчыя пабудовы  на тэрыторыі былога фальварку, гаспадарчая пабудова цукровага завода, старожка.

З першай чвэрці XIX стагодзя маёнтак Добасня належыў прадстаўнікам роду Булгакаў.

Булгакі – знакаміты дваранскі род Мінскай губерні, які валодаў мноствам маёнткаў у Мінскай,Гродзенскай і Магілёўскай губернях.

Прыкладна ў 1823 годзе Ігнацій Гаўрылавіч Булгак, маршалак Бабруйскага павета пачаў узводзіць палацавы комплекс. Месцам рэзідэнцыі бала выбрана Добасня.

Будынак палаца  праектаваўся архітэктарам К.Падчашынскім. Будаўніцтва ажыццяўлялася ў некалькі этапаў.

Гаспадарчая пабудова цукровага завода
Карэтная